miercuri, iulie 19, 2006

De ce Liban? Pentru că Liban nu este Israel! (de Raja Chemayel)

[L-am cunoscut pe Raja Chemayel în urmă cu vreo doi ani, pe un grup de internauţi pacifişti, care scriau şi citeau articole despre… război. Despre Irak şi Palestina, locurile în care viaţa oamenilor nu valorează prea mult în ochii celor care semnează bugete militare de miliarde şi miliarde de dolari. Raja scrie din când în când în ritmul şi în felul în care gândeşte. Raja, spre deosebire de mulţi dintre noi, gândeşte. În alte circumstanţe, mi-ar fi făcut o desebită plăcere să transmit în limba română gândurile sale. Numai că, în lumea în care trăim, gândurile lui Raja ne dor şi sunt negre… - Radu Iliescu]


În 1978 ambasadorul Israelului la Londra a fost împuşcat şi rănit. Şase ore mai târziu, 28.000 de soldaţi israelieni invadau Libanul, şi ocupau 20% din el pentru următorii 22 de ani.

În 1982 israelienii reinvadau Libanul şi ocupa încă 43% din el, şi abia atunci, şi abia din această cauză, s-a născut Hezbollah…

În 2006 Israel re-re-reinvadează Libanul, cui îi pasă sub ce pretext? Contează pretextul?

Am să vă spun adevărata cauză!

Pentru că Libanul este o formulă multiconfesională, a toleranţei, este formula anti-apartheidului Israelian. Aşa încât simpla existenţă a Libanului este proba că formula otrăvită israeliană nu este necesară câtuşi de puţin.

Aşa încât fie că este adăpostul palestinienilor înarmaţi (1976) sau a Hezbollahului înarmat (2006), toate aceste fapte sunt simple scuze pentru a invada şi a distruge. Libanul este invadat pentru că este proba practică şi vie a faptului că Apartheidul nu este niciodată o soluţie.

Israelul a creat chiar un război civil artificial în Liban pentru a-şi extinde dominaţia asupra acestei ţări, dar libanezii l-au terminat ca un singur popor.

Fenomenul coexistenţei libaneze este un fenomen anti-Israel. Zionismul trebuie să distrugă Libanul, oricare ar fi scuza. Data viitoare, în 2019, vor re-invada din nou Libanul, pornind de la orice altă scuză, reală, sau inventată, sau imaginată.

Atâta timp cât Israelul va exista, el trebuie să-i elimine pe palestinieni de pe Hartă, şi să elimine formula de coexistenţă libaneză, dacă nu chiar întreg Libanul.

Un exemplu libanez:
fratele meu s-a căsătorit cu o evreică
unchiul meu construieşte o moscheie
celălalt unchi şi-a numit fiul Ali, şi scrie o Evanghelie
cel de-al treilea unchi s-a căsătorit cu o palestiniancă din Nazareth
bunicul meu a semnat o aprobare de construcţie pentru o sinagogă
vărul meu s-a căsătorit cu o druză
celălalt văr de-al meu s-a căsătorit cu o siriano-armeancă
celălalt văr de-al meu s-a căsătorit cu o sunnită
alţi doi veri s-au căsătorit cu şiite
al văr s-a căsătorit cu o americano-palestiniană
alt văr s-a căsătorit cu o franţuzoaică romano-catolică
fiica vărului meu druz s-a căsătorit cu un şiit din Hezbollah
iar eu m-am căsătorit cu o baronească agnostică din Cehia,
în timp ce sunt creştin care crede în Sfântul Coran…

Spuneţi-mi, se poate găsi aşa ceva în Israel??

Niciun comentariu: