vineri, iunie 24, 2016

NATO susține varianta Israelului privind securitatea

                                   Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg



de Ramona Wadi

Reprezentanța permanentă a Israelului la NATO nu doar că încântă entitatea colonialistă ce continuă să acumuleze importanță la nivel internațional din cauza corupției organizațiilor internaționale. Dar NATO consideră chiar esențială cooperarea cu Israelul, dezvăluind în ce proporție este sprijinită varianta acestuia privind securitatea de stat.

Luna trecută, împreună cu alte țări, Israelul a fost rugat „să trimită misiuni diplomatice la sediul NATO de la Bruxelles.” O invitație cu caracter general, la prima vedere; însă includerea Israelului indică intenția NATO de a-și desăvârși dominația militară și economică.

Citat în Times of Israel, Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a afirmat că după ce timp de 20 de ani Israelul a fost un partener activ de alianță, se impune cooperarea suplimentară. „Violența din Africa de Nord și din Orientul Mijlociu reprezintă o amenințare clară la adresa tuturor națiunilor...Este vital ca țările care împărtășesc aceleași valori să stea unite împotriva urii și a terorismului.” Desigur, nicio mențiune despre cei care s-au angajat la instigarea violenței transformatoare ce a avut consecințe grave în aceste regiuni.

Ambițiile comune de a domina și a manipula, opuse valorilor declarate menționate în treacăt de Stoltenberg, fac din Israel și NATO parteneri compatibili. Ambii au tendința de a acționa împotriva legilor internaționale prin manipulare sau ignorare fățișă; expansiunea este de asemenea un fenomen comun atât în rândul alianței militare cât și în cel al prezenței colonialiste din Palestina. Însă consecința cea mai periculoasă a noii colaborări este susținerea colonialismului din partea NATO, lucru reflectat de acțiunile alianței precum și de legitimizarea la cel mai înalt nivel a variantei israeliene a poveștii despre siguranța statului, în detrimentul palestinienilor și al întregii lumi.

Conștientizarea amenințării globale reprezentate de NATO a crescut în ultimii ani, dovezile arătând ignorarea Articolului 1 al Cartei NATO de către aceasta, articol ce impune alianței „rezolvarea oricărui conflict internațional în care ar putea fi implicată, prin mijloace pașnice, într-un asemenea mod încât pacea și siguranța internațională să nu fie periclitate și, de asemenea, reținerea de la folosirea amenințării sau a forței de orice manieră necorespunzătoare scopurilor Națiunilor Unite în relațiile internaționale.”

Când vine vorba de Israel, conștientizarea se oprește la Palestina. Deși poporul palestinian este principala victimă a anihilării colonialiste, instituțiile internaționale au promovat Israelul până într-acolo încât bazaconia cu amenințarea siguranței a fost contorsionată și ridicată la rang de variantă acceptabilă.

Se știe că succesul Israelului în ceea ce privește tehnologia militară este presărat ici-colo cu masacre în timpul cărora noile tehnologii sunt testate pe populația palestiniană din Gaza. Dincolo de lașele condamnări obișnuite din partea instituțiilor internaționale, masacrele nu mai sunt considerate o violare a legii internaționale. Același lucru se poate spune despre victimele NATO, a căror amintire a fost estompată prin folosirea termenului ipocrit de „victime colaterale”.

Lumea este pe cale să fie martora unei schimbări majore prin dezumanizarea oamenilor și glorificarea crimei prin războaie și intervenții armate. O astfel de manipulare la nivel înalt ar trebui să pregătească masele nu doar pentru tacticile de izolare și obliterare cu care palestinienii se confruntă zilnic, dar și pentru metodele folosite la izolarea înțelegerii, cu scopul facilitării represiunii globale. Este o tragedie că rapoartele și știrile despre o asemenea trădare sunt făcute de mântuială și că sunt privite ca simplă răspândire a unor notificări și nu ca recunoaștere flagrantă a prețuirii profitului și a jafului în locul demnității și al umanității.


Niciun comentariu: