vineri, iunie 03, 2016

Semințele fascismului încolțesc, treziți-vă!

     Semințele fascismului încolțesc, treziți-vă! Sau sunteți pregătiți pentru un al Patrulea Reich?

de Ann Diener, pentru Veterans Today


Nota redactorului-șef: Ann Diener face analiza unei actualități în care centrul spectrului politic tinde să se erodeze, păstrând doar extremele. Analiza cuprinde o trecere în revistă a acestor schimbări politice la nivel mondial și examinează modul selectiv în care este percepută amenințarea aripii de extremă-dreapta. Când extrema-dreaptă se manifestă ca o mișcare anti-elitistă, așa cum se întâmplă acum în UE, media vestică își face numărul cu „aoleu, neo-naziștii pun stăpânire pe Europa”. Dar aceeași neo-naziști sunt ok în Ucraina, dacă servesc interesele Statelor Unite și ale Uniunii Europene.

Același lucru e valabil în America de Sud. Când aripa dreaptă înscenează lovituri de stat mass-media vestică nu are de spus nimic rău. Dimpotrivă, ordinea economică este restabilită și Statele Unite primesc aplauze.

E mai mult decât evident că totul e o scamatorie în care sunt implicate toate felurile posibile de corupție iar publicul este tratat cu dispreț, inclusiv acei zombie lipsiți de rațiune care își închipuie că sunt câștigători în povestea asta...(Jim W. Dean)
 

În vreme ce americanii îl privesc pe Donald Trump la televizor cum țipă „Scoateți-i afară de-aici” referindu-se la protestatarii care s-au adunat la unul dintre mitingurile sale electorale, o lume întreagă pare  să se întoarcă treptat spre fascism, așteptând ziua în care Trump va fi ales președintele Statelor Unite.

Ultimul cui înfipt în sicriu, ultima piesă din puzzle, Trump și cuvintele sale pline de ură față de cei despre care susține că sunt altfel decât el, epuizează și cea din urmă speranță a unei posibile schimbări într-un deja consacrat stat polițienesc ce se ascunde în spatele cortinelor.

De data aceasta, cel puțin încă, nu sunt parade militare ale oamenilor salutând „Führer-ul”. Însă există aici, în SUA, planuri de a ridica pe sus milioane de oameni pentru a-i deporta sau a-i închide în pușcărie. Musulmanii și cei cu origini latino-americane pot avea acest destin dacă Trump este ales președinte.

Acesta a declarat cât se poate de clar că va deporta 11.000.000 de emigranți ilegali, va băga la închisoare arabii și musulmanii și le va restricționa libertatea de mișcare. Se pare că, până la urmă, vor folosi la ceva vagoanele acelea de marfă ce seamănă cu niște celule de închisoare, construite la sfârșitul anilor 90.



Dintr-o prelegere ținută de Philip Schneider în mai, 1995, în Post Falls, Idaho:

„Am cunoscut pe cineva care locuia aproape de mine în Portland, Oregon. Lucra la fabrica de oțel Gunderson, acolo unde se fac vagoane de tren. Ei bine, îl știam pe tipul ăsta de mai bine de 30 de ani și era un individ tăcut. Într-o zi vine la mine foarte agitat și îmi spune că „fabrică vagoane pentru deținuți.” Gunderson, zice el, avea contract cu guvernul pentru a construi 107.200 de vagoane de tren, fiecare cu 143 de perechi de cătușe.

Sunt 11 furnizori intermediari implicați în proiectul ăsta uriaș. Probabil Gunderson a primit peste 2 miliarde de dolari pentru contract. Bethlehem Steel și alți producători de oțel sunt implicați și ei. Mi-a arătat unul dintre vagoanele de pe șantierul din zona de nord a orașului Portland. Avea dreptate. Dacă înmulțești 107.200 cu 143 cu 11, îți dă undeva pe la 15.000.000. Cam ăsta cred că e numărul celor care nu sunt de acord cu guvernul.”

(Nota redactorului-șef: Sursa acestei povești din 1995 este veche și trebuie că a lăsat ceva dâre în urmă, așa că vom căuta confirmarea. Un număr mare de deținuți nu ar putea fi mutat dintr-un foc pentru că nu există atâta spațiu în sistemul de transport feroviar, nici logistica auxiliară nu ar putea permite, să nu mai vorbim că... nici nu ar fi necesar. Și să-i transporți unde? Și ce fel de servicii ar fi necesare acolo unde ar fi mutați?)

Acest număr, 15.000.000, nu este exagerat dacă iei în considerare 11.000.000 de emigranți ilegali și câți musulmani și arabi trăiesc în SUA, să nu mai vorbim de numărul celor care s-ar opune unei asemenea acțiuni, deoarece probabil ar fi incluși și ei.

De curând am replicat printr-un tweet unei angajate a lui Trump și suporter Lynne Patton, care a găsit un mod foarte interesant de a justifica spusele lui Trump printr-un clip emoționant, captivant, ce susținea că această viziune a deportării și detenției este legitimă.

Clipul intitulat „Lynne Patton – The Trump Family That I Know – A Black Female Trump Executive Speaks” era un act abil de PR. Eu am fost printre puținii care au lăsat comentarii negative atât pe Twitter cât și pe Youtube. Am întrebat-o ce fel de logistică ar implica deportarea a 11.000.000 de oameni sau mai mult. Gândiți-vă puțin la asta, câte răzmerițe s-ar petrece, oare ar fi nevoie de un ordin executiv care să comande aceste deportări și detenții?

Câți oameni ar fi prinși în confruntarea aceasta? Câți dizidenți ar fi săltați pe sus pentru că ar fi conspirat cu dușmanul, așa ca cei care au ajutat evreii în Germania nazistă? Cei săraci ar fi și ei luați pe sus dacă ar fi ținut partea unuia din grupurile acestea? Dar cei de culoare? Ar putea ca afacerile să meargă mai departe în America, dacă lucrurile astea s-ar întâmpla? Care ar fi efectul asupra economiei?

Deci, astăzi, ne confruntăm cu situația ca într-o țară cunoscută drept „Liderul lumii libere” să se poată petrece un al doilea holocaust, căci altfel nu poate fi descris și noi stăm cu fundul pe canapea și râdem la glumele lui Trump?

Nu suntem singurii care se confruntă cu turnura aceasta spre fascism. E suficient să aruncăm o privire pe glob să vedem cum extrema-dreaptă realmente a preluat controlul centrilor-cheie ai puterii și se folosește de terorism ca de o unealtă.

Gândindu-se la Israel, fostul ministru Ehud Barak a declarat acum câteva zile că „Israelul a fost infestat cu semințele fascismului” deoarece noile legi cu pedeapsa capitală se aplică doar palestinienilor și masacrul acestora continuă, la fel ca furtul de pământ. Nu există compromis. Soluția celor două state nu mai pare a fi posibilă și ceea ce rămâne este genocidul, încă un holocaust în care împușcarea palestinienilor a devenit sportul național iar majoritatea populației Israelului crede că lucrurile acestea sunt justificate.

Barak a continuat „Ceea ce se întâmplă este o preluare ostilă a guvernului israelian de către elemente periculoase. Și acesta este doar începutul.”

„Acest guvern trebuie dat jos înainte să ne dărâme el pe toți” a adăugat Barak. „Nu mai există niciun lider serios în lume, în momentul de față, care să mai creadă guvernul israelian.”

Când s-a mai întâmplat ca foști oficiali ai guvernului israelian să vorbească atât de dur? Privind acum în urmă, la Trump și la suporterii săi, la Sheldon Adelson, de exemplu, aceștia susțin actualul guvern al Israelului.

Mergând mai departe, în Brazilia, un vicepreședinte corupt, oficiali guvernamentali corupți și o mass-media coruptă au creat atmosfera unei lovituri de stat pentru a-și ascunde infracțiunile și există înregistrări audio care să dovedească asta.

Ministrul planificării, Romero Jucá a fost înregistrat în timp ce spunea următoarele: „Trebuie să schimbăm guvernul, e singura modalitate de a opri o impetuoasă anchetă pentru corupție.” La câteva zile după ce a preluat funcția de președinte interimar, Michel Temer a dezvăluit o sumedenie de măsuri economice de austeritate și a introdus un amendament constituțional extrem, ce limita bugetul public la echivalentul indicelui de inflație din anul precedent.

Se spune că Temer s-ar concentra acum pe refacerea sistemului de pensii, dar două dintre cele mai mari sindicate ale țării au refuzat să participe la discuții , spunând că nu recunosc guvernul interimar. 

De asemenea, se pare că Temer a făcut apel la abolirea imediată a fondurilor create pentru direcționarea câștigurilor din petrol către inițiative în domeniul educației, potrivit Democracy Now!

Fără îndoială, fascismul și corupția au dat jos guvernul brazilian ales în mod democratic.

Îndreptându-ne atenția asupra Ucrainei, unde forțele fasciste acționează de la răsturnarea guvernului din 2014, temerile ni s-au adeverit mai ales odată cu numirea lui Andriy Parubiy, activistul neo-nazist fondator al partidului Național Socialist din Ucraina în funcția de purtător de cuvânt al parlamentului ucrainean.

Potrivit analistului Dan Wright de la ShadowProof, „Parubiy a avut un rol important în lovitura de stat, fiind comandantul forțelor de securitate ale Euromaidanului, unde împreună cu alți neo-fasciști au contribuit la răsturnarea violentă a președintelui ales în mod democratic, Viktor Yanukovych. În conflictele armate cu forțele de securitate în Kiev au fost implicați mulți oameni care ulterior s-au alăturat milițiilor de dreapta care aveau să lupte în Războiul Civil din Ucraina.”

Cei care se îndoiesc că schimbarea guvernului ucrainean din 2014 a fost o lovitură de stat, pot să consulte spusele analistului politic conservator Pat Buchanan, care a scris recent:

„După ce a convins Kievul să adopte o alianță economică dirijată de Moscova, Putin a văzut guvernul ucrainean pro-rus răsturnat de o lovitură de stat sprijinită de SUA. Cunoaște bine astfel de operațiuni sub steaguri false finanțate de SUA pentru răsturnarea regimurilor prietene cu Rusia.”

Nu e nicio surpriză că Rusia continuă să sărbătorească victoria împotriva naziștilor cu atâta fast, deși războiul pare să continue până în ziua de azi în spatele cortinelor trase.

Războaiele sub acoperire s-au extins și mai mult prin alianțele și parteneriatele teroriste și prin uneltele financiare folosite la expansiunea influenței globale prin tactici ce amintesc de cele ale crimei organizate.

Dacă ne uităm la guvernul Turciei, acesta a folosit represiunea și a finanțat și înarmat teroriști în Siria și, de asemenea, a lansat atacuri asupra dizidenților din interiorul țării. A arestat profesori și a închis ziare sau a preluat controlul asupra lor. Una dintre recentele arestări în masă a profesorilor universitari s-a petrecut în ianuarie 2016, ca urmare a unei petiții semnate de aceștia pentru stoparea operațiunilor militare turce împotriva rebelilor kurzi.

„Această acțiune a venit după ce procurorii au lansat o anchetă amplă împotriva a peste 1.200 de profesori din 90 de universități care au semnat petiția. Procurorii au declarat că semnatarii „au insultat statul” și s-au implicat în „propagandă teroristă”. Unde am mai auzit asta?”

Surprinzător este că, în ciuda acțiunilor totalitariste și a dovezilor clare ce arată implicarea Turciei în sprijinul acordat Daesh, inclusiv descoperirea intrării și ieșirii în masă a camioanelor cu petrol al Daesh în Turcia, pentru profit, nu s-a facut nimic pentru oprirea traficului cu petrolul deținut de Daesh de-a lungul graniței turce până când nu a intervenit Rusia. Fascismul a fost trecut cu vederea în Turcia.

Fascismul este o epidemie globală. Este alimentat de către cei corupți și cei care suferă de halucinația superiorității. „Lupii Cenușii” sunt și ei un exemplu.

Naționaliștii ucrainieni și activiștii comunității tătarilor din Crimeea (Mejlis) au început de curând să primească întăriri în fața grupării teroriste turce de extremă-dreapta „Lupii Cenușii”. Unul dintre organizatorii blocadei în Crimeea, Lenur Islyamov, a postat pe blogul său o fotografie cu luptătorii turci: „Ne-au vizitat patrioții turci din organizația Bozkurtlar Turk Ulkuculeri – oamenii îi spun Lupii Cenușii. Blocada e comprimată. – semnat Islyamov. ”

Gruparea Lupii Cenușii (Bozkurtlar) a apărut spre sfârșitul anilor 90 ca aripa tânără a partidului de extremă-dreapta Mișcarea Naționalistă, susținând că scopul său este unirea tuturor popoarelor turce într-un singur stat. Colonelul turc Alparslan conducea organizația și era un admirator deschis al lui Hitler și al ideilor naziste. Statul turc, deși la nivel oficial a interzis mișcarea Lupilor, a folosit-o în mod activ pentru suprimarea opoziției și pentru a-și promova politica externă.

Există multe alte locuri pe care le-am putea vizita într-un tur virtual al fascismului pe glob, întrebarea este cât vom mai permite ca aceste lucruri să se perpetueze?

Liderilor politici israelieni le-a luat mulți ani până să-și dea seama de infiltrarea fascismului. Astăzi mulți văd lucrurile acestea, dar de plătit pentru actele criminale, pentru acțiunile sub steag fals, pentru furtul de pământ și proprietăți, pentru îngrădirea libertății de exprimare, se plătește prea puțin sau deloc. Există un țipăt pe care nu-l veți auzi la niciun miting al lui Trump. Acesta este țipătul adevărului și a ceea ce se va întâmpla dacă un președinte fascist va ajunge la Casa Albă. Sunteți pregătiți pentru cel de-al Patrulea Reich? Are you ready?


Niciun comentariu: