vineri, martie 17, 2017

Stephen Pollard, David Duke și Victor Ostrovsky

de Gilad Atzmon


Din presa evreiască aflăm următoarele: Comitetul Afacerilor Interne al Camerei Comunelor din Marea Britanie le-a trimis citații directorilor Google, Twitter și Facebook pentru a le da o palmă peste față giganților platformelor de socializare pentru că nu au blocat „discursul plin de ură” și conținutul „antisemitic” de pe website-urile lor. Se pare că membra laburistă a parlamentului, Yvette Cooper, a avut o problemă cu faptul că You Tube a refuzat să șteargă un clip în care David Duke îi acuză pe evrei că „organizează un genocid alb” și pe Zioniști îi acuză de purificare etnică.

Mărturisesc că nu reușesc să îmi dau seama ce îi motivează pe membrii Parlamentului britanic să lanseze un război împotriva libertății de exprimare...

Poate Yvette Cooper sau orice al membru al Parlamentului britanic să ne lămurească, o dată pentru totdeauna, care sunt granițele libertății noastre de expresie? Este o crimă în Marea Britanie să numești Israelul un epurator etnic? Dar dacă Israelul este un epurator etnic? Adevărul nu este o apărare juridică validă în Britania modernă?

În mod uluitor, dintre toți oamenii, cel care a luat apărarea libertății elementare a lui David Duke a fost Stephen Pollard, ultra-Zionistul britanic și redactorul-șef al Jewish Chronicle. Pollard a scris în The Telegraph: „Este clar că video-ul este în mod intenționat antisemitic. În acesta, domnul Duke afirmă: „Zioniștii au epurat deja palestinienii, de ce n-ar face asta și cu europenii și americanii? Niciun grup de pe pământul ăsta nu luptă pentru interesele sale cu mai multă putere decât o fac evreii. Divizând o societate o poți slăbi și o poți controla.” Deci, este cât se poate de clar că avem de-a face cu un discurs impregnat cu ură față de evrei în toată otrava ei tradițională.”

Dacă recunoști că Zioniștii au epurat etnic Palestina înseamnă că esti posesorul unui discurs plin de ură față de evrei? În momentul de față este un adevăr stabilit istoric susținut de actuala Lege Israeliană a Reîntoarcerii, desemnată a-i împiedica pe palestinienii care au fost purificați etnic între 1947 și 1948 să se reîntoarcă pe pământurile lor. Înseamnă că urăști evreii dacă spui, așa cum sugerează David Duke, că „niciun grup de pe pământul ăsta nu luptă pentru interesele sale cu mai multă putere decât o fac evreii”? De fapt, critica adusă de Yvette Cooper CEO-ului de la Google din partea Prietenilor Laburiști ai Israelului, nu face decât să confirme observația lui Duke.

Mă întreb dacă nu cumva, George Orwell a fost, de fapt, ultimul dintre profeți. Până la urmă, doar a prevăzut transformarea partidului laburist britanic într-o instituție tiranică.

Totuși, mai departe în articolul său, Follard schimbă macazul într-un mod surprinzător. În mod evident acceptă că amestecarea în libertatea elementară este periculoasă: „Dacă le-ar fi spus celor ce se uită la video-ul său că datoria lor este să caute evrei și să-i atace – așa cum fac multe postări pe platformele de socializare – atunci filmul ar trebui interzis, cu siguranță. Incitarea la violență este o încălcare flagrantă a oricărui set coerent de valori.” Apoi, Pollard concluzionează că „interzicerea părerilor, doar pentru că mulți oameni sau poate chiar majoritatea, le consideră oribile, este o formă de ochlocrație îmbrăcată în haine civilizate.”

Mă văd aflându-mă în perfect acord cu acest ultra-Zionist: „ochlocrație îmbrăcată în haine civilizate” este o descriere poetică, dar corectă, a actualului populism progresist. Incitarea la violență ar trebui, evident, interzisă, dar dacă dorim să păstram „valorile” vestice, atunci trebuie susținută dezbaterea deschisă în sistemul nostru, pe orice subiect. Dacă Yvette Cooper nu este de acord cu Duke, ar trebui să îl invite la Camera Comunelor și să îl provoace la o dezbatere, nu să se folosească de puterea ei politică pentru a-l reduce la tăcere, pe el sau pe oricine altcineva.

Dar rămâne o întrebare. Ce a determinat-o pe Yvette Cooper să opereze atât de deschis în serviciul unui anume grup lobist. Am o vagă bănuială că veteranul agent Mossad, Victor Ostrovsky, ar putea avea un răspuns...


Niciun comentariu: